De kracht van klagende ouders
Iedere leerkracht heeft ermee te maken: klagende ouders. De klachten zijn verschillend. Soms terecht, soms onterecht. Het omgaan met deze klachten vraagt kennis en vaardigheden. In dit nieuwe praktijkboek schetst succesauteur Ivo Mijland vele mogelijkheden om deze soms lastige gesprekken effectief en zonder wederzijdse schade te kunnen voeren.
In het onderwijs worden leerkrachten in toenemende mate geconfronteerd met klagende ouders. Het lijkt soms of deze ouders je eerder als tegenstander zien dan als bondgenoot. Deze ouders maken het je soms erg lastig, zeker als de klachten irreëel lijken. Ze vragen om andere docenten, betere roosters, een andere mentor of zelfs het ontslag van een niet functionerende docent. Door de onredelijkheid van die klachten, lukt het veel leerkrachten niet om constructief te blijven communiceren. De klacht maakt boos, verdrietig of nodigt uit om terug te klagen. Wat kun je doen om klagende ouders weer tot bondgenoten te maken? Hoe onderzoek je de behoefte die achter elke klacht schuilgaat? Hoe voorkom je dat klagers je humeur beïnvloeden? Hoe kun je zelf invloed nemen, om de klager te verleiden om samen te werken aan een oplossing? In dit praktijkboek lees je de antwoorden op al deze belangrijke vragen.
Vijfde druk, 96 pagina's.
Video interview met Ivo Mijland over 'De kracht van klagende ouders'
Video met interview met Ivo Mijland over zijn nieuwe succesboek 'De kracht van klagende ouders'. Hoe kun je een klacht omzetten in iets nuttigs en positiefs? Wat kun je doen om klagende ouders bondgenoot te maken en samen het probleem op te lossen?
Bekijk de video over 'Klagende ouders' »
Lees hier een recensie van dit boek (LBBO) »
Lees hier een recensie van dit boek (De Boekensalon) »
Bekijk hier de inhoudsopgave »