Ga terug

Systemisch coachen in vijf dagen

“Ik was als coach veel te hard bezig met “willen oplossen”. Ik betrap me er steeds weer op. Hier heb ik geleerd er vooral te “zijn”. Want dat kan je leren! Het heeft me waanzinnig veel opgeleverd in mijn gesprekken met leerlingen.”

Het “systemisch denken” wordt op steeds meer plekken in onze samenleving meer en meer bekend en ook in het onderwijs lijkt het erop dat er steeds meer behoefte is aan “systemische kennis”. De problemen in onze samenleving die ook de school insluipen, vragen om een bredere kijk op coaching. Wat aan de buitenkant zichtbaar is in gedrag, kent vaak een onbekende en onbewuste onderstroom. In deze vijfdaagse leer je te zien hoe die onderstromen werken en hoe ze gedrag van kinderen, pubers, volwassenen, groepen kunnen bepalen. Je leert uit te zoomen om vervolgens te kijken wat je daarmee in de context kunt doen. Je leert werkelijk te luisteren naar leerlingen en je ervaart wat dat kan opleveren. Je krijgt handvatten om mee aan de slag te gaan tijdens je coachingsgesprekken. Bovendien leer je veel over het onbewust geweten van groepen. Naast de theoretische input, oefenen we veel. Daarbij brengen we eigen vraagstukken in om meer inzicht te krijgen in onze eigen coachingsattitude en we werken met vraagstukken over leerlingen. 

De Opleiding vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De opleidingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.15 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Systemisch coachen in vijf dagen
Inclusief

het boek 'Systemisch coachen' (Jan Jacob Stam), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

iedereen die wil leren hoe je een ander kunt coachen.

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de opleiding kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de opleiding annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de opleiding ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Kim Oonk

Kim Oonk

Kim heeft 17 jaar ervaring in het het onderwijs als docent, mentor en vertrouwenspersoon. Ze heeft een eigen praktijk 'In Beweging' voor onder andere pubercoaching. Al haar praktijkervaring neemt ze mee in haar trainingen.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Systemisch coachen in vijf dagen

Factuur

Persoonlijk