Ga terug

Leerlingen in (ernstige) zorgsituaties

Door verschillende traumatische ervaringen, kunnen leerlingen in de klas moeite hebben om de stress van het trauma tijdens de les los te laten. Wat we ons niet realiseren is dat elke leerkracht of mentor te maken kan krijgen met leerlingen in ernstige zorgsituaties. Kinderen krijgen te maken met (v)echtscheidingen, ziekte van een ouder of van zichzelf, het overlijden van een dierbare of (zinloos) geweld op straat. Deze gebeurtenissen hebben een flink effect op de leerontwikkeling van kinderen. Maar hebben ook impact op leerlingen en op jou als professional. Zorgsituaties maken veel nieuwe vragen los. Wat moet je doen, wat moet je laten? Hoe ga je om met vertrouwelijkheid? En waar ligt eigenlijk de grens voor een school? In deze driedaagse training krijg je als deelnemer concrete tips en handvatten om deze leerlingen te ondersteunen in hun worstelingen. De trainer maakt duidelijk hoe je leerlingen met zulke zware zorgen kunt helpen zonder de zorgen voor ze weg te kunnen nemen.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Leerlingen in (ernstige) zorgsituaties
Inclusief

het boek 'Leer jezelf kennen in 15 minuten' (S. Lemstra), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Mensen die voor de klas staan op scholen: leerkrachten PO en docenten/mentoren VO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Leendert van Genderen

Leendert van Genderen

Leendert werkte jarenlang op een VMBO Scholengemeenschap en heeft veel ervaring als docent, leerlingbegeleider, teamleider en zorgcoordinator.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.