Ga terug

Burn-out in de klas

“Een heldere boodschap over een ingewikkeld onderwerp”

Veel jongeren ervaren té vaak, té veel stress en raken té snel overbelast. Een deel van hen heeft bijna dagelijks last van spanning of prestatiedruk. En voor sommigen is de stress zelfs zo groot, dat zij niet of nauwelijks meer naar school gaan, achter raken op het onderwijsprogramma en voor een korte of langere periode thuis komen te zitten. Dit heeft grote gevolgen voor hun ontwikkeling en prestaties op school. Terwijl deze jongeren in de bloei van hun leven zouden moeten zijn, voelen zij zich juist enorm vermoeid, futloos, willen niets meer, ervaren angsten, schamen zich of slapen slecht. Leerlingen, waarover ouders en mensen in het onderwijs zich grote zorgen maken. En helaas zijn er in deze tijd steeds meer jongeren die in een dergelijke burn-out raken. Wat zijn, vaak onzichtbare, oorzaken van het leegraken van de tank van deze leerlingen? Waardoor raken sommige leerlingen sneller opgebrand en lukt het hen niet hun school- en levensritme weer vanzelf op te pakken? Wat kun je doen binnen je school en waar liggen je grenzen? De intensieve begeleiding van deze leerlingen vraagt om nauwe samenwerking tussen ouders, school en hulpverlening. 

In deze tweedaagse training vanuit een contextuele visie wordt inzicht gegeven in de mogelijke oorzaken van een burn-out bij jongeren en hoe deze leerlingen en hun ouders passend te begeleiden binnen de school en daarbuiten.  

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

Burn-out in de klas
Inclusief

het boek 'Stop burn-out, Wat als je batterijen leeglopen: praktische tips om burn-out te herkennen, te vermijden, te bestrijden' (Luk de Wulf), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Onderwijsmensen die regelmatig met dit thema te maken hebben

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.
 

Opleidingen Staf / Trainers
Esther Bressers

Esther Bressers

Esther werkte 15 jaar in het PO als leerkracht, lgf-begeleider en weerbaarheidstrainer. Nu werkt zij als contextueel trainer en therapeut en geeft zij trainingen in psychosociale weerbaarheid voor kinderen, pubers en hun ouders.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Burn-out in de klas

Factuur

Persoonlijk