Ga terug

NIEUW Driehoeksgesprekken: een contextuele kennismaking

Steeds meer scholen voeren driehoeksgesprekken in. Uit onderzoek blijkt dat het goed inzetten van driehoeksgesprekken een positief effect heeft op de ontwikkeling van het kind maar ook positief werkt voor de school en ouders. Tegelijkertijd vraagt het driehoeksgesprek om een duidelijke visie, beleid, goede afstemming en vaardigheden van de mentor. Om driehoeksgesprekken zichtbaar effectief te implementeren in jouw school, is het belangrijk om over de juiste attitude én vaardigheden te beschikken. Daarom organiseert Ortho Consult een basistrainingsdag over driehoeksgesprekken. In deze training geven we vanuit een contextuele benadering handvatten voor het meer effectief inzetten van driehoeksgesprekken zodat je als mentor stevig in je schoenen staat om met plezier de gesprekken te kunnen voeren.  We staan stil bij het waarom, hoe en wat van driehoeksgesprekken. Je leert verder ook hoe je omgaat met lastige situaties. Zo kan het gebeuren dat ouders tijdens het driehoeksgesprek zich meer als tegenstander dan als bondgenoot opstellen. Of kun je te maken hebben met ouders die hun kind boos benaderen tijdens het gesprek. Ook komt het voor dat ouders niet reële zaken op tafel gooien tijdens het driehoeksgesprek. Ze vragen om een andere leraar, willen dat een ander kind uit de groep geplaatst wordt, vragen veel meer van de school dan passend is bij het mandaat van de school etc. Tijdens deze dag ontdek je hoe je op een constructieve en effectieve manier driehoeksgesprekken implemementeert en uitvoert op een manier die positief uitpakt voor ouders én kind, maar ook en vooral voor jou als mentor. Deze dag vormt een basisinzicht voor een tweedaagse training die we vervolgens bij jou op school kunnen uitvoeren.

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De training start om 10.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

NIEUW Driehoeksgesprekken: een contextuele kennismaking
Inclusief

het boek 'Handboek voor elke ouder' (Ivo Mijland, Leendert van Genderen en Marinka Brandwijk) en het boek 'Ik ben niet jij... en jij bent niet ik (Anneke Blaauwendraad), werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

mentoren VO, groepsleerkrachten PO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Leendert van Genderen

Leendert van Genderen

Leendert werkte jarenlang op een VMBO Scholengemeenschap en heeft veel ervaring als docent, leerlingbegeleider, teamleider en zorgcoordinator.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
NIEUW Driehoeksgesprekken: een contextuele kennismaking

Factuur

Persoonlijk