Ga terug

Masterclass contextuele leerlingbegeleiding

Ivo Mijland verzorgt een GRATIS masterclass ‘contextueel werken’. Tijdens deze sessie - die plaatsvindt via Zoom - kun je uitvinden wat de kracht is van de contextuele benadering. Contextueel geschoolde leraren, mentoren, counselors, teamleiders, etc kijken met een andere bril naar leerlingen én hun ouders. Ze kijken wat er tussen thuis en school gebeurt en welke invloed dat heeft op het gedrag op school. Op deze manier krijg je een verfrissende nieuwe kijk op leerlingen en hun leergedrag. De masterclass begint met het verhaal van Daan, 15 jaar. Hij is ongemotiveerd, heeft ADHD, verstoort de les en blijft vrijwel zeker zitten in havo 4. Maar Daan is meer. Als je contextueel de dialoog aangaat met Daan ontdek je wellicht dingen die van betekenis zijn en die een andere blik geeft op het leergedrag van Daan. In deze casus was Daan namelijk de zoon van een vader die toen Daan drie was suïcide pleegde. Zijn moeder is sinds die fatale dag teruggetrokken en onbereikbaar voor haar kinderen en haar ouders. Daan moet al sinds zijn vroege jeugd voor zichzelf zorgen. Naast zijn schoolwerk draait hij het huishouden. En sinds een jaar zorgt hij ook voor zijn oma, de moeder van zijn moeder. Zij is na een val van de fiets slecht ter been en kan eigenlijk niet veel meer zelf doen. De mentor van Daan had aandacht voor de ‘andere’ Daan. Voor Daan was dat een wereld vol erkenning. Eindelijk iemand die niet alleen maar zeurt over zijn werkhouding en resultaten. Na het gesprek over zijn overleden vader, is Daan constructiever in de les. Hij voelt zich eindelijk serieus genomen. Wil jij meer weten over contextuele leerlingbegeleiding? Heb jij interesse in de tweejarige opleiding maar wil je eerst een gratis kennismaking ervaren met het werk van Ivan Böszörmenyi Nagy? Doe dan mee! De masterclass start om 14.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Aansluitend kun je indien gewenst vragen stellen over de opleiding. Er is plaats voor maximaal 16 geïnteresseerden.

Masterclass contextuele leerlingbegeleiding
Inclusief

werkmateriaal

Voor wie?

Geïnteresseerden in de tweejarige opleiding

Inschrijfvoorwaarden

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. De masterclass wordt via Zoom verzorgd. Je krijgt een paar dagen voor de bijeenkomst een uitnodiging voor de Zoom-meeting met uitgebreide informatie over de bijeenkomst.

Opleidingen Staf / Trainers
Ivo Mijland

Ivo Mijland

Ivo heeft 14 jaar ervaring als leerlingbegeleider. Hij heeft een praktijk voor contextuele hulpverlening en is contextueel supervisor. Hij schreef verschillende praktische onderwijsboeken en werkt vanuit dezelfde praktische benadering als trainer.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata bekend voor deze training. Stuur een e-mail naar info@orthoconsult.nl, dan brengen we je op de hoogte zodra de nieuwe data bekend zijn.