Ga terug

NIEUW: Geweldloze communicatie in het onderwijs

Geweldloze of verbindende communicatie is een bijzonder doeltreffende methodiek om conflicten vredelievend op te lossen. De methodiek is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en leidt wereldwijd tot het oplossen én voorkomen van conflicten, groot of klein. Marshall verheldert heel concreet hoe je geweldloos communiceert. Daarmee los je niet alleen een ruzie op, maar zorg je direct ook voor een betere kwaliteit van de relaties met je collega’s, leerlingen en hun ouders. Deze vorm van communiceren heeft in het bedrijfsleven inmiddels succesvol zijn sporen verdiend, tijd om ook in het onderwijs geweldloos te reageren op de boze ander. Het voorkomt dat meningsverschillen uitlopen op ruzies en problemen. Het zorgt er ook voor dat je veel beter bij de gevoelens en behoeften van jezelf en van de ander kunt aansluiten. De intentie van geweldloze communicatie is nog beter te luisteren en te spreken vanuit verbondenheid met en respect voor eigen en andermans behoeften. Je cijfert jezelf dus niet weg om het probleem op te lossen, maar gaat juist samen op zoek naar een helende oplossing voor alle betrokkenen. De methodiek werkt depolariserend in elke school!

Om jou ook de kracht van geweldloze communicatie te leren kennen, organiseert Ortho Consult een tweedaagse training over geweldloze communicatie. Tijdens de eerste dag ga je vooral zelf aan de slag met geweldloze communicatie: Geweldloze communicatie en ik. Op de tweede dag maken we de koppeling naar de praktijk: Geweldloze communicatie in de praktijk. 

In deze training krijg je handvatten om geweldloze communicatie in jouw lokaal en in de gesprekken die je hebt met leerlingen, ouders en collega’s toe te passen. We gaan aan de slag met waarnemingen, gevoelens, behoeften en verzoeken. Hoe zet je geweldloze communicatie in tijdens lastige situaties en gesprekken? Welke gevoelens komen er dan naar boven bij jou en welke behoeften hebben jij en de ander? Deze gevoelens en behoeften bekijken we vanuit de contextuele benadering. Je leert tijdens deze dagen hoe je kunt voorkomen dat je in een welles-nietes-gesprek terecht komt en op een positieve en ook duidelijke manier je boodschap kunt overbrengen. Uiteraard gaan we daar ook praktisch mee aan de slag zodat je gelijk kunt ervaren wat geweldloze communicatie met je doet en ook ervaart hoe je het de volgende lesdag al kunt toepassen. Met de vaardigheden van geweldloze communicatie op zak is jouw communicatie enorm verrijkt, ben je in staat om op een positieve en constructieve manier conflicten te voorkomen en lukt het om je eigen frustraties beter de baas te kunnen!

De praktijktraining vindt plaats in La Vie Meeting Center in Utrecht, op vijf minuten lopen van Utrecht CS. Parkeren kan in de parkeergarage direct onder La Vie. De training start om 10.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Vanaf 9.30 staat de koffie voor je klaar.

NIEUW: Geweldloze communicatie in het onderwijs
Inclusief

werkmateriaal, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch.

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Jan Willem Ruitenberg

Jan Willem Ruitenberg

Jan Willem heeft 12 jaar ervaring in het onderwijs als docent, mentor, counselor en coach. Hij geeft les in het VMBO. Hij heeft veel ervaring op het gebied van pubercoaching (op school en daarbuiten).


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
NIEUW: Geweldloze communicatie in het onderwijs

Factuur

Persoonlijk