Familiedobbel

Familiedobbel
€ 27,95
Bij dit product krijgt u momenteel 10.000000% korting bij een aankoop van 10 of meer.

Kinderen zijn vanuit hun existentiële band met hun ouders loyaal, zichtbaar of onzichtbaar, aan de boodschappen uit het gezin van herkomst. Zolang de relatie tussen ouders en kind in balans is, is er sprake van een constructieve relatie op school. Om op school ook over de balansen thuis te spreken, kan daarom erg helpend zijn voor leerlingen. Maar hoe voer je een gesprek over de thuissituatie, zonder dat het therapeutisch wordt? Uitgeverij Quirijn heeft de sleutel: Familiedobbel.

Met dit spel kun je spelenderwijs inzicht krijgen in de thuissituatie en familierelaties van je leerlingen. Je kunt het spel spelen met alleen de leerling, maar kunt het ook gebruiken in gesprek met ouders en leerling. Het principe is simpel: de deelnemer (ouder, leerling of professional school) gooit met de dobbelsteen. Het icoontje vertelt van welk stapeltje je een kaart moet pakken. De vragen gaan over thuissituatie, vader, moeder, broers/zussen, jezelf en je omgeving. De vragen zorgen voor nieuwe gespreksstof, of helpen een moeizaam gesprek op gang te brengen. Ze nodigen uit om spelenderwijs over moeilijk te verwoorden onderwerpen te praten.

Familiedobbel is een idee van Lisette van der Horst. Zij werkt als jeugdmaatschappelijkwerker en contextueel hulpverlener in het onderwijs in de Achterhoek. Zij heeft het spel ontwikkeld als eindopdracht voor haar opleiding tot contextueel hulpverlener.

Het spel is leuk om te spelen met kinderen van 6 tot 99 jaar. Het kan gebruikt worden door leerkrachten, IB’ers, zorgcoördinatoren, schoolleiders, orthopedagogen, schoolmaatschappelijkwerkers, hulpverleners, vaders en moeders, sportcoaches, leerlingbegeleiders/counselors, opa’s en oma’s en spelletjesfreaks. Je kunt het spel inzetten als begeleidingsinstrument, maar kunt het ook prima spelen op een familieweekend. Het levert gegarandeerd een extra dimensie in elk gesprek.

Bekijk hier foto's van het spel (PDF) »