De hoofdluismeester
Een boek met als titel De hoofdluismeester. Is dat niet makkelijk scoren, op het moment dat de tv-serie De luizenmoeder een hype is? Nee hoor! Want het betreft hier slechts een van de vijftig hilarische, spannende of emotionele verhalen die in deze verzamelbundel zijn opgenomen. Had u dit boek ook wel opgepakt als de titel: Al die schoolmeuk - verhaal nummer twee in deze bundel - was geweest? Misschien wel… maar dat wisten we niet van tevoren. Diegenen die al bekend zijn met de boeken en verhalen van Hans Notmeijer vinden in dit boek naast tien nieuwe verhalen de veertig beste verhalen uit In de poepenhok (2010), Plaaghaas in school (2012) en Wandelende drinkyoghurt (2017), uitgegeven door U2pi BV.
Alle boeken werden enthousiast ontvangen en de recensies logen er niet om: ‘Schaamteloos eerlijk, een zeldzame mix van kracht, kwetsbaarheid en Amsterdamse humor‘ (Schooljournaal), ‘Geen bundel om even snel door te lezen. Neem er de tijd voor en geniet van deze meesterlijke schrijfstijl! Een feest van herkenning’ (Basisschoolmanagement), ‘Vlot geschreven met herkenbare, niet alledaagse gebeurtenissen’ (Vamos).
Het leek ons leuk en zinvol om een soort Best of… op de markt te brengen voor de mensen - en niet alleen voor de mensen uit het basisonderwijs, maar voor alle mensen die met kinderen en volwassenen werken - die nieuwsgierig zijn geworden naar de verhalen die zijn ontstaan tijdens Hans’ loopbaan in het onderwijs.
Heel veel herkenning en leesplezier gewenst!
Hans Notmeijer (1957) is een geboren en getogen Amsterdammer. Dat wil zeggen, als Amsterdam-Noord eindelijk als serieus onderdeel van onze hoofdstad wordt geaccepteerd. In dit volkse stadsdeel, dat coryfeeën en leeftijdgenoten als Gordon, Ron en Carlo Boszhard en Harry Slinger voortbracht, besloot hij na de havo de Pedagogische Academie te gaan doen. Toen hij zelf nog twijfelde tussen ‘boswachter’ en ‘iets met computers’ luisterde hij naar de wijze woorden van zijn moeder: ‘Als jíj niet met kinderen gaat werken, dan snap ik er helemaal niks meer van!‘
Tussen 1980 en 2016 werkte Hans op diverse basisscholen, in zeer van elkaar verschillende wijken en stadsdelen en volgde hij opleidingen om directeur en haptonomisch professional te worden. Na een flinke burn-out (2009) besloot hij om eindelijk de vele avonturen die hij als leerkracht en directeur had beleefd, op papier te zetten.
In 2016 constateerde Hans dat de huidige invulling van het directeurschap niet meer bij hem paste en besloot hij een opleiding tot coach te volgen. Nu is hij haptonomisch professional coach. Ook geeft hij rondleidingen aan basisscholen op het Muiderslot. Verder back to basic kun je niet gaan als onderwijzer.
Eerste druk, 296 pagina's.