Cerveau Mijland

Cerveau Mijland
€ 17,95

In dit 24e boek van Ivo Mijland, Cerveau Mijland, krijg je een inkijkje in het brein (Franse woord voor brein is cerveau) van de auteur. Martien Meiland van Chateau Meiland is vrolijk en gastvrij, in Cerveau Mijland van Ivo Mijland staat gastvrijheid en plezier ook hoog in het vaandel. Zijn brein denkt niet in problemen, maar onderzoekt mogelijkheden. Zijn brein slaat de handen ineen, ook als de ander nog geen hand wil uitsteken. Zijn brein zoekt verbinding, ook en vooral als het brein van de ander uit verbinding gaat. Zijn brein is altijd druk. Son cerveau est toujours submergé.

Lastige vragen worden niet voorzien van een zwaar theoretisch antwoord, maar krijgen een verrassend positieve en praktijkgerichte omkering. In de artikelen worden klagende ouders ambassadeurs, zijn ongemotiveerde leerlingen anders gemotiveerd en wordt de schuldvraag voorafgegaan door een oprechte nieuwsgierigheid naar het waarom. 

Mijland serveert in dit boek krachtige verhalen uit voor de lezer die wil blijven kijken naar wat er is. Een bundel die proactief op zoek gaat naar de kansen die er altijd zijn in een soms lastig onderwijsklimaat.

'In dit nieuwe boek van Ivo Mijland staat het thema gastvrijheid centraal. Als leerkracht krijg je te maken met verschillende soorten gasten. De auteur van dit boek laat je op een heerlijke manier zien hoe je met alle gasten, leuk en minder leuk, een plezierig contact kunt hebben. Een boek waarmee je van tegenstanders teamgenoten maakt.' (Hans van Breukelen, ex-international PSV & Oranje)

'Alles is context, wordt duidelijk uit de pakkende verhalen die in Cerveau Mijland worden opgediend. Die boodschap is geruststellend: elk gedrag heeft een logische verklaring, als je maar de moeite neemt de context als uitgangspunt te zien. Het inspireert ook meteen, want wat moet het prettig zijn om langs de principes uit dit praktische boek te kunnen handelen. Of je nu ouder, onderwijsprofessional of beleidsmaker bent.' (Mark Weghorst, Changemaker Nederlands Centrum Jeugdgezondheid).

'Ivo is een kei in het 'omdenken' van elke lastige situatie, waar zowel kinderen als volwassenen mee te maken kunnen krijgen. Voor elk beschreven probleem heeft Ivo Mijland in zijn nieuwe boek ‘Cerveau Mijland’ een praktisch toepasbare oplossing paraat, waardoor dit boek een hulpbron is voor iedereen. Hij weet door middel van doeltreffende metaforen een beeld te schetsen van hulpvragen die op een toegankelijke manier door iedereen kunnen worden aangepakt.' (Pascal Cuijpers, onderwijspublicist)

'Wat mij raakt in het nieuwe boek van Ivo Mijland is dat je als professional echt een verschil kan maken, ook als het ingewikkeld wordt. Ivo schrijft op een heldere, makkelijk leesbare manier en geeft daarbij tips waar iedereen, binnen en buiten het onderwijs, echt zijn voordeel mee kan doen.' (Petra van de Pol, Officemanager LBBO)

'Docentschap in deze tijd kan leuk zijn én zwaar. Met dit lekker leesbare boek verlicht Ivo Mijland het zware en versterkt hij het leuke. Daar profiteren niet alleen docenten van, maar vooral ook de leerlingen. Kortom: een aanrader voor elke docent!' (Sergio van der Pluijm, oprichter Bureau Bewezen Effect)

“Ivo Mijland neemt je mee in zijn gedachtewereld en visie op gastheerschap binnen het onderwijs. Dat doet hij op een prettige, goed leesbare manier. Hij zet je op een plezierige manier aan het denken over je eigen keuzes daarin. De beweegredenen achter het gedrag snappen en vanuit positiviteit willen bijsturen staan centraal in dit prachtige boek!” (Ivo Dokman, auteur ‘Ik in de Wij')

"Ivo's veelzijdigheid blijkt niet alleen uit zijn leuke en leerzame anekdotes, maar ook uit zijn vermogen om mensen op elegante wijze een spiegel voor te houden. Waarom doen we wat we doen? En hoe kunnen we ons gastvrij op blijven stellen in een omgeving waar de waan van de dag het al snel van ons overneemt? In Cerveau Mijland gaat de auteur op onderzoek uit! Een echte aanrader voor iedereen die in het onderwijs werkt." (Boaz Bijleveld, psycholoog en auteur 'De Gouden Weken 2.0)

"Cerveau Mijland is een boek naar mijn hart. Met herkenbare praktijkvoorbeelden en aansprekende metaforen neemt auteur je mee in zijn hoofd en zijn kunde om de (onderwijs)wereld vanuit vele perspectieven te aanschouwen. Het nieuwe boek van Ivo Mijland is confronterend maar ook realistisch, hoopvol en mild geschreven, zodat de reis door dit boek leerzaam én aangenaam is.’(Myrthe Meurders, adviseur communicatie, trainer en dagvoorzitter)

“In dit boek vol verhalen met onderwijsproblemen krijg je een kijkje in het brein van de auteur. Op humoristische maar scherpe wijze komt hij met oplossingen. Verbinden staat hierbij centraal. Vanuit relatie samen creëren. Met zinnen die je laten glimlachen, maar ook aan het denken zetten: ‘Hij leerde mij dat als ik het bloed en nagels in mijn brein voelde oppoppen, om mijn hart dan gewoon verder open te zetten’. (Eustache Sollman, auteur ‘Breek de stilte’)

“Wederom weet Ivo Mijland in zijn nieuwe boek je uit te dagen om het onderwijs van een andere kant te benaderen. Het is prikkelend, geeft stof tot nadenken en is uitdagend. In de zo kenmerkende vlotte en duidelijke schrijfstijl van Ivo leest het boek heel prettig. En zo blijkt maar weer dat ontwikkelen heel leuk kan zijn!” (Mirjam Boot, trainer/coach in Toscane)

“In ‘Cerveau Mijland’ staan gastvrijheid, relatie en persoonlijk contact centraal. In elke kamer van de B&B vind je situaties die we vaak als problemen zien, maar waar de gastheer laat zien dat je wat verder moet kijken. Elk van de 25 kamers zet je aan tot nadenken en reflectie en voedt de behoefte om er over in gesprek te gaan met mijn team. Cerveau Mijland is een aanrader voor iedereen in het onderwijs.” (Teun Dekker, directeur basisschool De Kroevendonk)

Tweede druk, 240 pagina's

Bekijk hier de inhoudsopgave »

Bekijk een inkijkexemplaar »

Bekijk hier de recensie van het Vakblad voor Contextuele Hulpverlening jaargang 25 nr. 1 (maart 2020) »

Bekijk hier de recensie van Zorg Primair 04.2020 »

Bekijk hier de recensie van AVS »