Ga terug

Hoe voer je een effectief klassengesprek?

Elke leerkracht, docent of mentor weet dat een goede sfeer in de groep  van belang is voor het behalen van goede prestaties op school. Veiligheid en verbondenheid zijn de sleutel tot succes. Als professional is het daarom belangrijk te investeren in het vormen van een positief klasklimaat. Of je nu wel of niet ingezet hebt op positieve groepsvorming, in elke groep heb je vroeg of laat wel eens (flink) gedoe. Op dat moment is het van groot belang dat je een goed klassengesprek voert. Maar hoe praat je met groepen die ogenschijnlijk niet zitten te wachten op een gesprek? Hoe maak je verbinding met groepen die de verbinding juist lijken te verbreken? Op deze dag leer je hoe je succesvol een effectief klassengesprek voert. Welke voorwaarden zijn nodig om het gesprek effectief te voeren, wat is een succesvolle basishouding richting de klas en hoe voer je het gesprek in de praktijk. Een dag waarop je ontdekt, dat je ook met ingewikkelde klassen heel goed en betrokken gesprekken kunt voeren.

Hoe voer je een effectief klassengesprek?
Inclusief

werkmaterialen, koffie/thee, fruit en een uitgebreide lunch

Voor wie?

docenten PO, VO en MBO

Inschrijfvoorwaarden

Tot drie maanden voor aanvang van de praktijktraining kun je, uitsluitend schriftelijk, kosteloos annuleren. Bij het binnen drie maanden voor de start van de praktijktraining annuleren, ben je 100% van het deelnamegeld verschuldigd. Je kunt op die termijn wel een collega jouw plaats in laten nemen.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je altijd een persoonlijke bevestiging per e-mail. Als je binnen enkele dagen geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact op met Ortho Consult (0499-841619) om te controleren of je aanmelding goed is aangekomen

Circa drie weken voor de praktijktraining Ontvang je je deelnemersbrief. Ook zal dan de factuur voor het verschuldigde inschrijfgeld worden verstuurd.

Opleidingen Staf / Trainers
Kim Oonk

Kim Oonk

Kim heeft 17 jaar ervaring in het het onderwijs als docent, mentor en vertrouwenspersoon en nu een eigen praktijk 'In Beweging' voor onder andere pubercoaching.


Inschrijfformulier

Ik zou graag deel willen nemen aan:
Hoe voer je een effectief klassengesprek?

Factuur

Persoonlijk